Koliko često kupati psa?

Koliko često kupati psa i koji je pravilan način kupanja?

Koža se sastoji od dva glavna sloja. Površina (epiderma) je tanka i ne naročito jaka, ali neprestanim stvaranjem novih stanica održava zaštitnu ulogu i integritet kože.

Ispod epiderme, jak i elastičan dermis daje koži snagu, a epidermis je opskrbljuje krvlju i živcima. Unutar dermisa nalaze se brojne kožne žlijezde, poput tubuloalveolarnih žlijezda lojnica: one u dlačni folikul izlučuju u vodi netopiv masni loj, za zaštitu, ishranu i podmazivanje epidermisa. Dlaka je njime zaštićena cijelom dužinom od vanjskih utjecaja.

Nekada su se psi držali vani, u dvorištu, na otvorenom i trebao im je zaštitni masni loj koji ih je štitio od vanjskih utjecaja te tada kada bi pitali stručnjaka za kupanje je odgovor glasio jednom ili dva puta godišnje i to je bila istina.

Danas, kada su psi sa nama u stanu, kući, u našem krevetu potreba za učestalim kupanjem se pojačala, ne zbog čistoće psa već zbog čistoće čovjeka i vlastitog doma!

Masni loj sa dlake privlaći na sebe prašinu i smog te ubrzo nakon kupanja npr. bijela dlaka postaje siva nakon samo par šetnji.

Masni loj se nakon kupanja psa šamponom obnavlja i ponovo rasporedi po dlaci nakon 3-4 dana. Sada dolazimo do pitanja može li se zaštititi psa ta 3-4 dana nakon kupanja i postoji li način čestog kupanja psa a da mu time ne uništavamo prirodni ph kože?

Postoji, ukoliko se zna pravilan proces kupanja psa.

KAKO KUPATI PSA

Dlaka psa se uvijek pere dva puta šamponom. Prvi puta dlaka i koža se odmašćuju, a drugi puta dubinski čiste i nakon toga se obavezno nanosi regenerator koji u ovom slučaju mijenja prirodni zaštitni sloj i dlaci daje zaštitu, zatvara pore na dlaci koje su ostale otvorene nakon ispiranja masne zaštite, te ona ostaje njegovana i prirodna, ali čista.

Mnogi u procesu kupanja zaboravljaju na regenerator ili ga izbjegavaju jer imaju kratkodlakog ili oštrodlakog psa te smatraju da im ne treba.. Ukoliko želite često kupati psa radi čistoće svog doma upotreba regeneratora na kraju procesa je jedini način da mu ne narušite prirodnu ravnotežu i ne isušite dlaku i kožu.

Na ovaj način psa možete slobodno kupati jednom tjedno bez ikakvog straha.

Za savjet oko izbora šampona nas slobodno kontaktirajte ili saznajte više o redovitom kupanja pasa!

Scroll to Top