Usluge

Prilikom uređenja svakom psu pristupamo individualno te ovisno o njegovoj građi, tipu i stanju kože i dlake prilagođavamo frizuru. Također svakog vlasnika pažljivo saslušamo te poštujemo njegove želje i zahtjeve.

Nudimo usluge kupanja, masaže, četkanja, šišanja, trimanja, ublažavanja linjanja, skraćivanja noktiju, pražnjenja analnih žlijezdi, higijene ušiju i zubi, medicinske kupke te veterinarske savjete.

KUPANJE

Prije svakog kupanja psa se temeljito počešlja i pregleda te se prema stanju kože i dlake odabire odogvarajući šampon. Koristimo visokokvalitetne šampone i balzame za njegu Iv San Bernard branda

Medicinske kupke

Ukoliko zaključimo da je koži Vašeg psa potreban poseban tretman odlučujemo se za šampone sa medicinskim djelovanjem koji će uravnotežiti ph kože i vratiti koži i dlaci zdrav izgled. Tu spadaju različite kombinacije šampona i balzama za masnu, seboroičnu kožu, antialergijski, antimikotični, za suhu, perutavu kožu.

Antiparazitske kupke

Ako Vaš pas ima buhe, nama to ne predstavlja problem, kupka u šamponu protiv nametnika oslobodit će Vašeg psa svih nevolja vezanih uz te male napasti. Samo molimo da nam to kažete prilikom dogovaranja termina kako bismo Vas naručili u poseban termin te tako spriječili dodatni kontakt sa drugim mušterijama koji bi se eventualno mogli infestirati.

MASAŽA I SPA

Masažu obavljamo prilikom kupanja pomoću posebnih maski za njegu kože i dlake. Također imamo i SPA hidromasažnu mašinu pomoću koje radimo terapije za oporavak oštećene kože i dlake i poboljšanje cirkulacije.

ČETKANJE

Koža je najveći organ i u pasa je prekrivena dlakom. Redovitim četkanjem se osigurava uklanjanje mrtve dlake, potičemo cirkulaciju u potkožju te time osiguravamo normalan rast dlake što na kraju rezultira zdravom i sjajnom dlakom. Zbog užurbanog načina života vlasnici često nemaju vremena za četkanje psa te na kraju dolaze nama sa zapetljanom dlakom. Nudimo Vam opciju redovitih dolazaka u salon kako bismo održavali dlaku Vašeg ljubimca redovitim kupanjem i češljanjem.

ŠIŠANJE

Šišamo pse svih pasmina sukladno kinološkim standardima ili po željama i zahtjevima vlasnika kako bi im omogućili lakše održavanje čistoće psa. Ukoliko imate sliku željene frizure slobodno nam ju možete donijeti kako bi nam jasnije dočarali svoje želje.

TRIMANJE

Trimanje je posebna metoda održavanja dlake kod oštrodlakih pasmina kao što su šnauceri,terijeri, oštrodlaki jazavčari, foxterijeri itd. Uz pomoć posebnog noža/trimera čupa se mrtva zrela dlaka. Ovo je usput i odgovor na pitanje da li trimanje boli - Ne. Ukoliko je dlaka zrela i redovno održavana ona lagano izlazi. Trimanjem se omogućava koži psa da diše te na njoj ostaje nova zdrava dlaka koja nastavlja rasti. Prvo trimanje je važno započeti već sa 3-4 mjeseca starosti psa, te nastaviti trimati u pravilnim intervalima.Idealan razmak između 2 trimanja je 6-8 tjedana. Ukoliko se oštrodlaki psi ne trimaju nego briju mašinicom takva dlaka gubi na čvrstoći i snazi, postaje svilenkasta i mekana, te zna otpadati što nije karakeristika gore navedenih pasmina. Dlaka brijana mašinicom više nije pogodna za trimanje. Cilj trimanja je da stvorimo dobro uređenu frizuru po standardu pasmine i poboljšamo kvalitetu dlake.

UBLAŽAVANJE LINJANJA

Koža je najveći organ i u pasa je prekrivena dlakom. Redovitim četkanjem se osigurava uklanjanje mrtve dlake, potičemo cirkulaciju u potkožju te time osiguravamo normalan rast dlake što na kraju rezultira zdravom i sjajnom dlakom. Zbog užurbanog načina života vlasnici često nemaju vremena za četkanje psa te na kraju dolaze nama sa zapetljanom dlakom. Ukoliko postoji mogućnost pokušamo rasčešljati psa te ga ošišati barem na 1- 2 cm duljine, no nažalost u nekim slučajevima je dlaka toliko zapetljana da su sami pokušaji raspetljavanja previše stresni i bolni za psa te je jedina opcija ošišati ga mašinicom.

SKRAĆIVANJE NOKTIJU

Psima je potrebno redovito skraćivati nokte. Velike pasmine ih često same potroše, te je potrebno samo ponekad skratiti nokat prvog prsta koji se ne uspijeva potrošiti u šetnjama. Mali pasmine ih zbog svoje težine ne uspijevaju potrošiti te je potrebno jednom mjesečno skraćivanje kako ne bi nastale deformacije kosti prstiju što može rezultirati iskrivljenim hodom.

HIGIJENA UŠIJU

Nekim pasminama unutar zvukovoda rastu dlačice koje je potrebno odstraniti kako ne bi predstavljale medij za gljivice i bakterije te da se omogući bolja ventilacija ušiju. Nakon čišćenja uši se obavezno namažu kremom za održavanje higijene uha.

HIGIJENA ZUBI

Svakom psu se tijekom tretmana pregledaju i operu zubi ukoliko on to dozvoli. Neki su nam psi toliko dobri da im uspijemo posebnim instrumentom skinuti dio kamenca sa zubi.

VETERINARSKI SAVJETI

S obzirom da tijekom tretmana detaljno pregledamo svaki centimetar Vašeg psa to nam omogućuje da vidimo određene promjene u ponašanju psa ili zdravstvene probleme na koži, dlaci, noktima, ušima, zubima, te Vas upozorimo na to i pokušamo pomoći stručnim savjetima ili uputimo specijalisti kako bismo zajedno s Vama omogućili Vašem psu sretan i lagodan život.

Sretni psi, sretni vlasnici

Rezervirajte svoj termin

Obratite nam se s povjerenjem, a mi ćemo se potruditi da uživate u ljepoti Vašeg najboljeg prijatelja! Termin možete rezervirati na broj 0912542514 ili rezervacijom na našem webu.
Scroll to Top