Oprez, krpelji!!!

Oprez, sezona krpelja je!

Prošli tjedan smo u salonu skinuli već par krpelja sa 2 psa, a mislim da svi već znaju da osim što sišu krv oni prenose katkad teško liječivu bolest piroplazmozu, uzrokovanu Babesiom canis.

Tako da obavezno pripazite i razmislite kada ste zadnji put zaštitili svog psa?

Kako zaštititi psa od krpelja

1. Bitno je da Vaš pas ima urednu i nezapetljanu dlaku, jer je zapetljana dlaka pravi mali raj za krpelje, pa ako već niste, ugovorite što prije termin za sređivanje. Nakon šetnje bitno je počešljati psa kako bi maknuli pokojeg krpelja koji se možda šeće po dlaci, te na taj način i pregledati ima li onih koji su se već prihvatili.

2. Ako nađete krpelja pa psu, nikako ga nemojte čupati van, da glava ne bi ostala u koži. Postoje specijalizirane pincete (mogu se kupiti u svim pet shopovima) kojima se lakše uklanjaju, ali svakako je najbitnije odvrtiti ih u suprotnom smjeru od kazaljke na satu sve dok sami ne ispadnu van zajedno sa glavom.

3. Ako ste skinuli krpelja sa psa, nemojte odmah dizati paniku, jer potrebno je da krpelj bude na psu određeno vrijeme kako bi prenio bolest tako da ako je krpelj na vrijeme skinut pas neće biti zaražen Babesiom canis.

4. Potrebno je pratiti ponašanje psa tjedan-dva nakon pronalaska krpelja. Ukoliko primjetite da odbija hranu, pogotovo slasne nagradice, da je malaksao ili mu je mokraća tamnija odmah se javite veterinaru.

5. Što se tiće repelenta danas postoje mnogi na tržištu, no na žalost ni jedan nije 100% učinkovit, a sadrže kemijske insekticide koji dugotrajnim korištenjem nepovoljno utjeću na metabolizam psa. Kao prirodnu pomoć imamo u ponudi sprej i ulje protiv krpelja od hidrolata, biljnih i eteričnih ulja. S obzirom da su prirodni sprej je potrebno nanositi prije svake šetnje (eterična ulja hlape), dok ulje traje do dva dana. Pravilnom primjenom moguće je potpuno zaštititi psa na prirodan način!

MALO VIŠE O PRIRODNOJ ZAŠTITI PROTIV KRPELJA

SPREJ PROTIV KRPELJA sadrži zanimljivu mirisnu kombinaciju hidrolata lavande i najkvalitetnijih eteričnih ulja geranija, lovora, vetivera, mire i opoponaxa (brand Oshadhi i Pranarom) koja odbijaju krpelje i buhe. Uz to sadrži i biljni glicerol, gel aloe vere vitamin B i E koji njeguju kožu i dlaku psa pružajući joj potrebnu vlažnost. Zbog prirodnih i hlapljivih eteričnih ulja sprej se nanosi prije svake šetnje na dlaku psa.

ULJE PROTIV KRPELJA sadrži biljno ulje neema i macerat lavande uz dodatke eteričnih ulja geranija, lovora, lavande, vetivera, mire i opoponaxa. Koristi se 5-20 kapi ovisno o veličini psa svaka 2-3-dana, par kapi nakapajte duž kralježnice i umasirajte, a ostatak kapi protrljajte među dlanove i prođite kroz ostatak tijela, trbuh, noge.

Idealna i maksimalna učinkovitost bi bila upotrebom oba proizvoda u kombinaciji, svaka 3 dana ulje plus jednom dnevno sprej.

AKO NEMATE ISKUSTVA SA SKIDANJEM KRPELJA SLOBODNO NAVRATITE U NAŠ SALON, RADO ĆEMO VAM POKAZATI KAKO IH NAJLAKŠE UKLONITI SA PSA!

UKOLIKO TREBATE PRIRODAN REPELENT ZA SVOG LJUBIMCA JAVITE NAM SE!

Scroll to Top