Štenci i prvo sređivanje

Štenci i privikavanje na salon!

Nabavili ste štene pasmine koja će trebati redovno održavanje dlake u salonu. Svjesni ste činjenice da ćete ga morati minimalno 1 u dva mjeseca voditi na frizuru u salon. U današnje vrijeme je vlasnicima problem uz posao i kućne obaveze još i četkati psa, to nećemo tražiti od Vas, jer smo mi tu da odradimo taj dio umjesto Vas uz redovne dolaske kako biste mogli uživati u slobodnom vremenu provedenom sa ljubimcem.

Kada sa štenetom u salon

Najbolje je što prije početi sa navikavanjem kako bi mu odlazak u salon predstavljao užitak, a ne stres, jer sljedećih 10-15 godina mi smo ti koji ćemo se minimalno 6 puta godišnje družiti s njim i cilj nam je da se kod nas osjeća uvijek opušteno.

Na prvi tretman u salon se može doći nakon što prođe minimalno 2 tjedna od zadnjeg cijepljenja šteneta protiv zaraznih bolesti, kako bi bili sigurni da je zaštićen od njih s obzirom da dosta pasa prolazi kroz salon. To je obično u dobi od 3,5 mjeseca.

Ono što mi nudimo sa naše strane je paket tjednih dolazaka u periodu od 3mj starosti šteneta do prvog šišanja koje je obično oko 5-6mj. Cijena paketa je 100kn.

To je osmišljeno kako bismo Vašem štenetu stvorili ugodnu naviku i polako približili cijeli proces groominga, a ne da u trenu kada navrši 6-8 mj dođe prvi put u salon zapetljan ne vidjevši četku ni fen do tada i mora 2-3 sata provesti na stolu uz kupanje, raspetljavanje, šišanje… to je trenutak gdje rijetko koji pas nakon toga može uživati u tretmanu.

Paket privikavanja šteneta na šišanje

Paket uključuje redovne tjedne dolaske u salon u kojem ćemo mu postepeno svakim dolaskom uvoditi po jedan dio procesa. Kroz ta 2 mjeseca i 4-6 dolazaka štene će se naviknuti uz puno nagradica na češljanje, kupanje, feniranje, zvuk mašinice, šišanje škarama oko šapica i lica, skraćivanje noktiju, čišćenje ušiju i pranje zubi. Svaki tretman traje pola sata do sat vremena.

Štene se ne kupa nužno na svakom dolasku, kupa se ovisno o potrebi i stanju dlake. Koristimo šampon i regenerator iz naše kolekcije prirodne kozmetike za štence koji se može koristiti svaki dan.

Mogli biste čuti da se psi ne trebaju često kupati jer imaju zaštitni loj na koži.. Istina imaju, taj isti loj s vremenom skuplja vani najveću prljavštinu na sebe i onda to psi donose u naš dom, te na kraju i krevet. Kako bismo zaštitili Vas i Vaš dom od te prljavštine, a opet ne narušavali prirodan ph kože psa nakon svakog pranja šamponom se koristi regenerator koji ima funkciju zaštitnoj filma na koži i dlaci umjesto loja.

Na taj način je pas zdrav i čist, a time je čist i Vaš dom.

Ukoliko imate želje i volje rado ćemo Vam pokazati na koji način trebate češljati svog psa i odgovoriti na sva pitanja vezana za njegu Vašeg ljubimca.

Vrlo je bitno da štene dolazi redovno svaki tjedan u salon do prvog šišanja jer su psi bića navike i ukoliko se u peridu kada oni najbrže uče i razvijaju navike svaki tjedan ponavlja dolazak u salon oni prihvaćaju grooming kao dio rutine koji se odrađuje kao i šetnja, igra itd..

Tu smo za Vas i Vašeg ljubimca!!

Scroll to Top